Postbus 7904, 1008 AC Amsterdam
info@maccabi.nl

Bootcamp

Bootcamp

Bootcampen is momenteel erg populair. Het is een vorm van sporten in de buitenlucht, waarbij legeroefeningen worden gecombineerd met hardlopen. Een trainer geeft het tempo en opdrachten aan, en de groep volgt hem. Bootcamp voor burgers is minder extreem dan bootcamp voor soldaten, maar toch is het soms best zwaar. In Amsterdam zijn in de parken op het ogenblik veel bootcamp-clubjes actief. Het is een populaire sport aan het worden.

 

Bij Maccabi Nederland raakte bestuurslid Daniel van den Bergh twee jaar geleden al geinteresseerd. “Het was binnen het bestuur van Maccabi Nederland mijn idee om Bootcamp trainingen te gaan geven. Ik ben circa drie jaar geleden met de sport in contact gekomen. Een goede vriend van mij – Ramses Jedeloo, oprichter van The Bootcamp Club waarmee Maccabi Nederland samenwerkt – bood mijn vrouw en mij aan om te helpen ons ‘in shape’ krijgen voor ons huwelijk door middel van Bootcamp-trainingen”, aldus Van den Bergh.

 

In drie maanden tijd werden Van den Bergh en zijn aanstaande vrouw ongeveer twee keer per week getraind. Ze vielen vele kilo’s af. “Ik was meteen verkocht, terwijl ik niet een heel sportief type ben. Eigenlijk had ik al jaren niet meer gesport. Die combinatie van lopen, vaak korte stukjes, en oefeningen in de buitenlucht op mooie plekken in het Amsterdamse Bos is gewoon heel leuk. Bovendien is het anders dan de naam doet vermoeden: het is namelijk ook heel ontspannen en gezellig. Er wordt ook veel gelachen”.

 

Speelt de populariteit van Bootcamp een rol? Van den Bergh: “Voor Maccabi Nederland was het niet mooi meegenomen dat Bootcamp ook ‘in’ is. Nee, dat was zeker niet de reden om Bootcamp te gaan starten. In de afgelopen twee jaar hebben honderden mensen meegedaan en wekelijks staan er 15 tot 25 man. Mijn vrouw en ik doen nog iedere zondag mee.”

 

Er zijn wekelijks twee lessen:

Woensdag om 7:45 online

Zondag om 10:00 op locatie (Amsterdam)

Voor meer informatie en aanmelden: info@maccabi.nl